21. Sonu buys 40 kg of wheat at 12.50 per kg and 30 kg of wheat at 14 per kg. At what rate per kg should he sell the mixtur

Question

21. Sonu buys 40 kg of wheat at 12.50 per kg and 30 kg of wheat at 14 per kg. At what rate
per kg should he sell the mixture to gain 5% on the whole?​

in progress 0
Audrey 3 days 2021-09-13T21:50:27+00:00 1 Answer 0 views 0

Answers ( )

    0
    2021-09-13T21:51:50+00:00

    Rs. 966

    Step-by-step explanation:

    Wheat 1

    1kg = Rs 12.50

    40 kg = 12.50 × 40

    = 500 Rs.

    Wheat 2

    1kg = Rs. 14

    30 kg = 14×30 = 420 Rs.

    Total Price = 500 + 420 = 920

    Gain% = 5%

    Gain = 5/100 × 920 = 46

    Price at which to be sold = 920 + 46 = 966 Rs.

Leave an answer

Browse
Browse

18:9+8+9*3-7:3-1*13 = ? ( )