9. Jagan went to another town such that he covered 240 km by a car going at 60 km h’ Then he covered 80 km by a train, going at 100 km

Question

9. Jagan went to another town such that he covered 240 km by a car going at 60 km h’
Then he covered 80 km by a train, going at 100 km h-1 and the rest 200 km, he covered
by a bus, going at 50 km h-1. What was his average speed during the whole journey ?

in progress 0
1 month 2021-08-13T13:25:28+00:00 2 Answers 0 views 0

Answers ( )

    0
    2021-08-13T13:26:39+00:00

    Answer:

    By car 240 km at 60 kmph

    Time taken = 240/60 = 4 hr.

    By train 240 km at 60 kmph

    Time taken = 400/100 = 4 hr.

    By bus 240 km at 60 kmph

    Time taken = 200/50 = 4 hr.

    So total time = 4 + 4 + 4 = 12 hr.

    and total speed = 240+400+200 = 840 km

    Average speed of the whole journey = 840/12 = 70 kmph.

    0
    2021-08-13T13:27:10+00:00

    Step-by-step explanation:

    ✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌answer in the attachment

Leave an answer

Browse
Browse

18:9+8+9*3-7:3-1*13 = ? ( )