a and b can finish a work in 8 days by working together.A and B works together for 3 days and after that A left the work.So that b take anot

Question

a and b can finish a work in 8 days by working together.A and B works together for 3 days and after that A left the work.So that b take another 15 days to complete the balance work.Find out the time taken by A and B to complete individually

in progress 0
Athena 1 month 2021-08-18T13:46:21+00:00 1 Answer 0 views 0

Answers ( )

    0
    2021-08-18T13:48:18+00:00

    Answer:

    Hi friends this is not ur answer but it can help you

    PL follow me and Mark me brain… if u wish

    Step-by-step explanation:

    A+B=8 days

    B=12 days

    So, let’s take LCM of 16 and 24. That’s 24.

    Note: 24 unit is the total work

    So, A and B do (24/8) = 3 unit work/day …(1)

    And, B does (24/12) = 2 unit work/day …(2)

    Equation(1)-(2)

    {A+B-B=3–2=1}

    A =(3–2)= 1 unit/day

    Condition: B work 4 days alone and remaining work done by A.

    So Work done by B= 2*4=8 units

    Now, Left total work = 24–8=16 units

    Remaining work done by A= 16/1=16 days

    Formula: Total days required = ( left Total work)/(unit per day)

    Finally answer = 16 days.

Leave an answer

Browse
Browse

18:9+8+9*3-7:3-1*13 = ? ( )