by selling two transisters for rs600 each, a shopkeeper gains20% on one transister and loses 20% on the other.find: 1) c.p of each transiste

Question

by selling two transisters for rs600 each, a shopkeeper gains20% on one transister and loses 20% on the other.find: 1) c.p of each transister 2) total cp and total sp 3) profit or loss on the whole

in progress 0
Savannah 1 month 2021-08-15T06:34:35+00:00 1 Answer 0 views 0

Answers ( )

    0
    2021-08-15T06:36:32+00:00

    Step-by-step explanation:

    sp = Rs 600

    let the cp be rs 100

    gain of 20% = 100+20

    = 120

    the cp of transister 1 is

    100/120×600 = 100×5 == 500

    so the cp of transister 1 is Rs 500 .

    So of transister 2 = Rs 600

    loss of 20%

    let the cp be rs 100

    loss of 20% = 100-20 =80

    so the cp of transister 2 = 100/80×60 = Rs 750

    so total cp = rs 500+ rs750 = rs 1250

    total sp = 600 × 2 = Rs 1200

    so in this case

    CP is greater than SP

    then it will be loss .

    overall loss = Rs 1250 – Rs 1200

    = Rs 50

Leave an answer

Browse
Browse

18:9+8+9*3-7:3-1*13 = ? ( )