## Sam wants to buy a new car before he goes to college. His parents said they would pay for half. Sam has been comparing prices and thinks he

Question

Sam wants to buy a new car before he goes to college. His parents said they would pay for half. Sam has been comparing prices and thinks he will find the perfect college vehicle for $18,990. Sam finds a great job sacking groceries at a nearby store making$7.25 per hour. If Sam works 20 hours per week, how long will it take him to save enough money for the car?

Note: Segregate all the parts, i.e. Data, Solution,Working and answer Statement.

Q2:Kimberly has $98.00 and Christine has$3.45. How much more does Kimberly have than Christine?

Q3:Beverly worked to earn $789.25. If she worked for 41 hours, how much money does Beverly earn per hour? Q4: The weight of a baby elephant was 218.99 kg. After two years, his weight increased by 109.85 kg. Find the weight of elephant after two years? Q5: Julia cut a string 8.46 m long into 6 equal pieces. What is the length of each piece of string? plz do it fast.I will mark them as brainliest in progress 0 3 weeks 2021-11-07T09:47:58+00:00 2 Answers 0 views 0 ## Answers ( ) 1. Answer: Since Sam’s parents said they would pay half, Sam has to pay the half =$18990/2=$9495 now, Sam needs$9495 to buy a car

& he’s now sacking groceries where he gets $7.25 per hour. He works for 20 hours a week =$7.25 x 20= $145 i.e. He earns$145 a week .

Now, let’s find how many weeks it takes to save $9495 i.e. by dividing$145 by $9495= 9495/145=64.48 => It takes 65 weeks or 16 months 1 week or 1 year 4 months 1 week to save enough money to buy a car Step-by-step explanation: 2. Answer: Q.1 66 weeks Q.2$94.55

Q.3 $19.25 Q.4 328.84 kg Q.5 1.41 m Step-by-step explanation: Q.1 We know that, Sam is buying a car for$18,990, but his parents agreed to pay half of it

Thus, amount to be made by Sam = 18,990 × (1/2)

= 18,990/2 = $9,495 Thus, he needs to make$9495

He goes for a job which pays him $7.25 per hour and he works for 20 hrs per week Thus, he gets = 7.25 × 20 =$145 per week

Now, to get $9495 he must work, 9495/145 = 65.48 = 66 weeks (approximately) to earns enough money for the car. Remember, we won’t round it down because he needs minimum 65.48 weeks to get$9495 so, we must always round up the time, similarly, for interest, earnings, etc.

Q.2

Kimberly’s money = $98 Christine’s money =$3.45

Thus, the money Kimberly has more than Christine = 98 – 3.45

= $94.55 Q.3 We know that, Beverly earned$789.25 in 41 hours.

Thus, In 1 hour she earned = 789.25/41

= \$19.25

Q.4

We know that,

The weight of the baby elephant was 218.99 kg and then after 2 years it increased by 109.85 kg.

Thus, his/her total weight at present = 218.99 + 109.85

= 328.84 kg

Q.5

Julia has cut 8.46 m long string into 6 pieces

then,

1 piece = 8.46 ÷ 6

= 1.41 m

Hope it helped and you understood it……..All the best