## The average age of boys is twice the number of girls in a class. If the ratio of boys and girls in the class of 36 is 5:1, What is the total

Question

The average age of boys is twice the number of girls in a class. If the ratio of boys and girls in the class of 36 is 5:1, What is the total ages (in year) of the boys in class?

in progress 0
3 weeks 2021-08-18T10:09:32+00:00 2 Answers 0 views 0

Step-by-step explanation:

let the no. of boys be 5x,

and no. of girls be x

A.T.Q.

5x + x = 36

6x = 36

x = 36 ÷ 6

x = 6

therefore , total number of girls = x = 6

and , total number of boys = 5x = 5 × 6 = 30

As it is given that the age of 1 boy is twice the number of total girls…

therefore , age of 1 boy = 2 × 6 = 12 years

and there are 30 such boys…

so , total average age of boys = 12 × 30 = 360 years

360

Step-by-step explanation:

Lets take the no.of boys and girls respectively as 5x and x

5x+x=36

=6x=36

=x=6

so therefore no.of boys and girls respectively are 30 and 6.

Lets take the average age =y

y=2x

y=12

since average = Total of ages/no.of students

12=total ages/30

360=total ages(in year )